Vacature Directeur Kerkelijk Bureau

 In Nieuws

De Protestantse gemeente Haarlem omvat de wijkgemeentes Oost, Schalkwijk en Centrum. De kerken waar deze gemeenten samenkomen zijn de Oosterkerk aan de Zomerkade, de Ontmoetingskerk aan de Frankrijklaan, de Nieuwe Kerk aan het Nieuwe Kerksplein en de Grote of Sint Bavo kerk aan de Grote Markt. Drie dynamische gemeentes met ieder heel eigen kenmerken en karakteristieken. In totaal zijn ongeveer 2.400 gemeenteleden aan deze kerken verbonden. Met 16 medewerkers, 4 predikanten en daarnaast nog vele tientallen vrijwilligers zijn de kerken actief in de Haarlemse samenleving. Wekelijks worden de erediensten op de zondagen gevierd, we geven onderdak aan vele niet commerciële instellingen zoals bijvoorbeeld de voedselbank, Amnesty International en Philadelphia. Ook vinden er tal van activiteiten plaats, variërend van concerten, uitvoeringen, exposities, huwelijken tot diverse commerciële verhuur.
Daarnaast is de Bavo met jaarlijks ongeveer 170.000 bezoekers één van de belangrijke toeristische trekpleisters van Haarlem.

Wij zijn op zoek naar een Directeur (m/v) voor 20 uur per week.

 1. Doel van de functie:
  Het leiding geven aan het kerkelijk bureau dat de Protestantse gemeente Haarlem en de 3 wijkgemeenten ten dienste staat.
 2. Taken en verantwoordelijkheden
  Je bent verantwoordelijk voor en geeft leiding aan het facilitaire personeel van de Protestantse gemeente Haarlem (PGH) en vormt met vrijwilligers, predikanten, leveranciers en vaste gebruikers een professionele ondersteunende organisatie die de kerkelijke gemeente, bezoekers en huurders een gastvrije ervaring biedt.
  De kerkelijke activiteiten komen in samenspraak van kerkenraden, predikanten, kerkelijk werkers, gemeenteleden en kosters tot stand. Je houdt in het oog of dit goed verloopt en stuurt waar nodig bij.
  Met je zakelijke instelling verzorg je in samenspraak met de kosters en winkelbeheerder de marketing en verhuur van de kerkgebouwen, waarbij je met je team relaties met huurders, de stedelijke en toeristische partners en vaste gebruikers onderhoudt en ontwikkelt. Je bent resultaatverantwoordelijk.
  De financiële- en ledenadministratie alsmede de jaarlijkse geldwerfacties worden verricht door medewerkers van het kerkelijk bureau en vrijwilligers. Je bent verantwoordelijk voor de correcte administraties en een goed verloop van de geldwerfacties. Je informeert de kerkrentmeesters met rapportages en komt, indien je daar mogelijkheden toe ziet, met verbeteringsadviezen.
  Je bent verantwoordelijk voor de vrijwilligers en stuurt bij waar nodig. Je overziet de agenda en laat deze beheren, je houdt zicht op de in- en externe communicatie, logistiek en inkoop, verzekeringen en pensioenadministratie. Met kantoorapplicaties, administratieve systemen en sociale media ben je vertrouwd.
  Je bent een organisator, kijkt vooruit en weet de dagelijkse zaken soepel te laten verlopen. Je bent effectief en plezierig in de omgang met medewerkers, predikanten, vrijwilligers, huurders en partners. Je werkt onder verantwoordelijkheid van het College van kerkrentmeesters en rapporteert aan dit College.
 3. Wat wij bieden
  Een zelfstandige functie waar inbreng, initiatief en professionaliteit wordt gewaardeerd.
  Een waaier aan contacten met besturen, medewerkers, stedelijke en toeristische partners, gemeenteleden, vrijwilligers en (zakelijke) relaties.
  Een uitdaging voor kandidaten met regelend vermogen, leidinggevende capaciteiten, commerciële vaardigheden en een dienstverlenende instelling.
  Een salaris schaal 11 PKN Arbeidsvoorwaardenregeling 2018-A.
 4. Wat wij zoeken
  Een ondernemende, sociaal vaardige directeur, in staat om veel verschillende taken te coördineren. U beschikt over:

  • HBO+ werk- en denkniveau met een relevante opleiding en/of werkervaring
  • Leidinggevende kwaliteiten en ervaring
  • Financieel/administratieve kennis
  • Vaardigheden met kantoor- en administratieve systemen, internet en sociale media
  • Ervaring in het werken met vrijwilligers.

  U bent:

  • een goede gesprekspartner voor (overheid) instanties
  • flexibel in uw werktijden met een spreiding over ten minste 3 dagen, soms ook in de avonduren en weekenden
  • bij voorkeur betrokken lid van de Protestantse kerk Nederland

Belangstellenden voor deze functie worden verzocht hun sollicitatie, voorzien van een uitgebreide CV vóór 26 september 2018 te mailen aan de secretaris van de sollicitatiecommissie de heer A.M. Jansen; amjansen@bavo.nl.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de website www.bavo.nl of dhr. A.M. Jansen (maandag, dinsdag en donderdag) Tel. 023-553 20 40.

Klik hier voor de vacatureomschrijving in PDF formaat.