Vreemd en bizar – Lastige bijbelverhalen, 26 september Nieuwe Kerk

 In Nieuws

Daar kan ik niets mee

Verhalen waarin veel geweld voorkomt, teksten over mishandeling en seksuele uitspattingen, ontoepasbare voorschriften – ze staan allemaal in de Bijbel. Teksten die regelrecht ingaan tegen onze wetgeving, onze normen en waarden, onze democratie, onze rechtsorde en onze beleving van humaniteit.
We weten geen raad met zulke teksten, zeker als God daarin een rol speelt. Kunnen we zulke teksten maar niet beter negeren, doodzwijgen? Zijn zij ook Woord van God? Een vraag die veel christenen zich stellen. Een vraag die actueel is, want er zijn vandaag de dag extremisten die op grond van zulke teksten uit hun heilig boek tot afschuwelijke daden komen.
We hebben predikant en publicist dr. Piet Schelling gevraagd om met ons een aantal moeilijke bijbelteksten te bespreken. Is er een manier van bijbellezen waarmee we in onze tijd uit de voeten kunnen? Hij schreef er een boek over met de titel: Vreemd en bizar – Lastige bijbelverhalen. Schelling vertelt hoe hij die onmogelijke verhalen tot spreken probeert te brengen in onze tijd. We laten hem graag aan het woord en gaan even graag met hem in gesprek. Dat wordt zeker een spannende avond!
U bent op 26 september van harte welkom in de Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerksplein in Haarlem. De kerk is open om 19.30u. We beginnen om 20.00u.

Namens de werkgroep Vorming en Toerusting,
Jaap van Dorp