Zomeravondmuziek 2018

 In Nieuws

Al meer dan 30 jaar worden in de Grote of St. Bavokerk op zondagavond ’spirituele concerten’ uitgevoerd. De avonden bieden kerkmuziek die alleen nog in de concertzalen te horen is. Onder de machtige gewelven van de Grote Kerk, keert de muziek terug tot zijn oorspronkelijke bestemming: de Riturgie.

Het programma voor de zomeravondmuziek op de zondagavond staat op de pagina zomeravondmuziek of in de folder.

Wijziging in het programma: op 24 juni treedt niet het koor van de Russisch-Orthodoxe parochie in Amsterdam op, maar in plaats daarvan het Hoorns Byzantijns Mannenkoor. Zij geven een concert met Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek.

Al meer dan 30 jaar worden in de Grote of St. Bavokerk op zondagavond ’spirituele concerten’ uitgevoerd. De avonden bieden kerkmuziek die alleen nog in de concertzalen te horen is. Onder de machtige gewelven van de Grote Kerk, keert de muziek terug tot zijn oorspronkelijke bestemming: de liturgie.

De vespers en concerten duren circa drie kwartier. Tijdens de vespers is er muziek, schriftlezing en gebed; bij de concerten alleen muziek. De Zomer-avondmuziek wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Haarlem-Centrum.

In de maand augustus worden op zondagmiddag om 15:00 uur koororgelconcerten gehouden. Deze concerten worden georganiseerd door de ‘Vrienden van de Grote Kerk’ en duren ca. één uur.

De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.