Nu het door alle maatregelen rondom het coronavirus niet mogelijk is om als kerkgemeenschap samen te komen ontstaan er in de wijkgemeente allerlei nieuwe initiatieven. Er worden podcasts gemaakt, kerkdiensten uitgezonden via kerkomroep.nl, er is materiaal beschikbaar voor de kinderen etc. Daarom hebben we een aparte pagina gemaakt met inspiratie en informatie. We streven ernaar om op deze manier met elkaar verbonden te blijven.

Er zijn t/m 16 augustus 2020 geen ochtenddiensten. In juli en september zijn er wel vespers om 19:00 uur ’s avonds. Daarvoor moet je je wel aanmelden, dat kan hier.

Ontmoeting

Omdat er geen ochtenddiensten zijn heeft het pastoraal team bedacht dat het goed is om een alternatief aan te bieden zodat we elkaar toch kunnen ontmoeten. Hiervoor zijn de volgende activiteiten bedacht op verschillende data: Ontmoetingen in speeltuinen, Ontmoetingen met de Tuk-Tuk en Ontmoetingen al wandelend.  Voor deze ontmoetingen kun je je hier aanmelden.

Meer info: zie de Nieuwsbrief 6 onderaan deze pagina.

Podcast

Omdat er op dit moment geen kerkdiensten plaatsvinden is het mogelijk om een podcast te beluisteren.

Zondag 9 augustus

Kracht

Deze podcastviering gaat over een gewelddadige tekst. Over boerengereedschap en Filistijns bloed. Over de ander willen bedwingen en kleinhouden en hoe daaraan te ontsnappen.

Samgar verslaat heel wat Filistijns bloed. Dat is de goede boodschap van dit verhaal. En dat is natuurlijk het opmerkelijke van de tekst van vandaag. 1 iemand wint het van 600 mensen. Hier hebben we een kerngedachte van het boek Rechters te pakken. Het gebeurt aan de lopende band in dit boek: het kleine wint van het grote. Zo laten de schrijvers van Rechters weten: in zwakheid schuilt kracht.

Je hoort:

 • Ds. Willemijn van Dijk en stadsdominee Tom de Haan
 • Anton Pauw als cantor-organist
 • Helen Tillmans als hoboïste
 • De vrouwen van de Oude Bavo Cantorij, ze zingen lied 900
 • Mishal Zeera maakte de opnames.

Steun een goed doel

Door middel van onderstaande knoppen kunt u bijdragen aan het werk van de diaconie en van de kerk.

U kunt het bedrag zelf, naar wens aanpassen.

Wilt u meer weten over een van de collectes, klik dan hier.

Zondag 2 augustus

Het verhaal van de zaaier vertelt ons dat tegenslag en mislukking en ongeloof en wanhoop geen argumenten tégen een hoopvol leven zijn, maar deel van de realiteit van het leven.

 • Je hoort ds. Tom de Haan,
 • ds. Willemijn van Dijk,
 • op het orgel Anton Pauw,
 • zangeres Annette Boland
 • en zangers van de Oude Bavo Cantorij die lied 967 uit het Nieuwe Liedboek zingen, vanuit de Grote, of St.-Bavokerk.
 • Opgenomen door Mishal Zeera.

Zondag 26 juli

Al maanden hebben we geen gewone kerkdiensten kunnen vieren. De kerken die maandenlang dicht waren, dat is een historisch fenomeen. Langzaamaan gaan we ons voorbereiden op het weer naar de kerk gaan. Deze podcast staat daarom in het teken van het nadenken over de kerk. Ds. Tom de Haan en ds. Willemijn van Dijk vroegen zich af hoe de oude en wijze dominees die met pensioen zijn, terugkijken op hun werk in de kerk, hoe ze de kerk nu beleven, en misschien ook wel hoe ze de toekomst zien. Zij gingen op bezoek bij drie emeriti; ds. Rinze Marten Witteveen, ds. Joop Bos en ds. Karel Blei.

In deze aflevering hoor je:

 • ds. Tom de Haan
 • en ds. Willemijn van Dijk
 • in gesprek met ds. Karel Blei.
 • Je hoort Anton Pauw op het orgel,
 • Helen Tilmanns op de hobo,
 • zangeres Annette Boland
 • en een aantal zangers van de Oude Bavo Cantorij zij zingen lied 822.
 • Opnames door Michal Zeera

Oudere Podcasts

Oudere podcasts zijn hier te beluisteren.

Kerkomroep

Vanuit de Ontmoetingskerk worden kerkdiensten uitgezonden via kerkomroep.nl. Zondag 22 maart was er een gezamenlijke viering van de drie wijken. Deze kerkdienst is hier terug te kijken.

Voor de kinderen

Naast school, sportclubs en spelen met vriendjes missen de kinderen misschien ook wel de kindernevendienst op zondag. Om de kinderen tóch het 40 dagen project van Bijbel Basics te kunnen laten beleven, heeft het NBG Bijbel Basics voor thuis ontwikkeld. Klik hier voor Bijbel Basics voor thuis. Klik op de zondag en kies voor de download Bijbel Basics voor thuis. Met het verhaal en leuke knutsels, precies zoals ze gewend zijn.

Koffiebellen

Wij missen het, meer dan we vooraf hadden kunnen denken zelfs. Het wekelijkse praatje na de dienst met een kop koffie in de hand. Hoe is het met u? Hoe gaat het met jou? En met u? En met jou? Hoe gaat het met………….. iedereen? We weten het gewoon niet, want we missen elkaar. Voor het moment van bezinning, de verdieping, het woord en de troost geborgen in God zijn de podcasts een goed alternatief. Maar voor de ontmoeting met elkaar hebben we nog geen goede manier gevonden. We hopen met het initiatief koffiebellen misschien toch iets van een vervanging daarvoor te hebben. Wil je er meer over weten klik dan hier

Nieuwsbrief

Met enige regelmaat verschijnt er een nieuwsbrief met daarin allerlei informatie vanuit de wijkgemeente.

Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen meld je dan hieronder aan.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter