Vanaf 23 augustus j.l. zijn er weer kerkdiensten in de Grote-of St.-Bavokerk. Aanmelden is verplicht, dat kan hier of via de button op de home page. Met de huidige maatregelen hanteren we een maximum van 30 bezoekers. Mocht het maximale aantal bezoekers bereikt zijn, dan kun je de  dienst ook live volgen via de live pagina. De diensten zijn ook terug te kijken via de pagina ‘diensten later bekijken’.

Door alle maatregelen rondom het coronavirus was het tijdens het afgelopen voorjaar en de zomer lange tijd niet mogelijk om als kerkgemeenschap samen te komen. Er ontstonden in de wijkgemeente allerlei nieuwe initiatieven. Er werden podcasts gemaakt, nieuwsbrieven, en ontmoetingsmomenten in de buitenlucht, en er was materiaal beschikbaar voor de kinderen. Daarom was indertijd deze aparte pagina gemaakt met inspiratie en informatie. We streven ernaar om op deze manier met elkaar verbonden te blijven.

Steun een goed doel

Door middel van onderstaande knoppen kunt u bijdragen aan het werk van de diaconie en van de kerk.

U kunt het bedrag zelf, naar wens aanpassen.

Wilt u meer weten over een van de collectes, klik dan hier.

Podcast

Omdat er op dit moment geen kerkdiensten plaatsvinden is het mogelijk om een podcast te beluisteren.

Zondag 16 augustus

Groot geloof

In deze laatste podcastaflevering rekent ds. Willemijn af met het idee dat heel gelovig zijn hetzelfde betekent als heel vroom zijn. Ze komt dat op het spoor door een tekst waarin Jezus ronduit bot is tegen een vrouw. Hij noemt haar een hond.

Ik weet dat er doorgewinterde kerkmensen zijn die deze tekst nog nooit gehoord hebben. Simpelweg omdat de tekst overgeslagen wordt. Want we maken kennis met een kant van Jezus die we niet kennen. Een kant die we misschien ook helemaal niet leuk vinden of waarderen.

Je hoort in deze aflevering:

 • Ds. Willemijn van Dijk en ds. Tom de Haan
 • Stéphan Thijs als Jezus
 • Marion Kroon als Kanaänitische vrouw
 • Maarten en Thomas Thijs als leerlingen
 • Anton Pauw als cantor-organist
 • Helen Tillmans als hoboïste
 • Zangeres Annette Boland
 • Zangers van de Oude Bavo Cantorij, samen zingen ze lied 816 uit het Nieuwe Liedboek
 • De opnames werden gemaakt door Mishal Zeera

Zondag 9 augustus

Kracht

Deze podcastviering gaat over een gewelddadige tekst. Over boerengereedschap en Filistijns bloed. Over de ander willen bedwingen en kleinhouden en hoe daaraan te ontsnappen.

Samgar verslaat heel wat Filistijns bloed. Dat is de goede boodschap van dit verhaal. En dat is natuurlijk het opmerkelijke van de tekst van vandaag. 1 iemand wint het van 600 mensen. Hier hebben we een kerngedachte van het boek Rechters te pakken. Het gebeurt aan de lopende band in dit boek: het kleine wint van het grote. Zo laten de schrijvers van Rechters weten: in zwakheid schuilt kracht.

Je hoort:

 • Ds. Willemijn van Dijk en stadsdominee Tom de Haan
 • Anton Pauw als cantor-organist
 • Helen Tillmans als hoboïste
 • De vrouwen van de Oude Bavo Cantorij, ze zingen lied 900
 • Mishal Zeera maakte de opnames.

Zondag 2 augustus

Het verhaal van de zaaier vertelt ons dat tegenslag en mislukking en ongeloof en wanhoop geen argumenten tégen een hoopvol leven zijn, maar deel van de realiteit van het leven.

 • Je hoort ds. Tom de Haan,
 • ds. Willemijn van Dijk,
 • op het orgel Anton Pauw,
 • zangeres Annette Boland
 • en zangers van de Oude Bavo Cantorij die lied 967 uit het Nieuwe Liedboek zingen, vanuit de Grote, of St.-Bavokerk.
 • Opgenomen door Mishal Zeera.

Oudere Podcasts

Oudere podcasts zijn hier te beluisteren.

Kerkomroep

Vanuit de Ontmoetingskerk werden kerkdiensten uitgezonden via kerkomroep.nl. Zondag 22 maart was er een gezamenlijke viering van de drie wijken. Deze kerkdienst is hier terug te kijken.

Voor de kinderen

Naast school, sportclubs en spelen met vriendjes missen de kinderen misschien ook wel de kindernevendienst op zondag. Om de kinderen tóch het 40 dagen project van Bijbel Basics te kunnen laten beleven, heeft het NBG Bijbel Basics voor thuis ontwikkeld. Klik hier voor Bijbel Basics voor thuis. Klik op de zondag en kies voor de download Bijbel Basics voor thuis. Met het verhaal en leuke knutsels, precies zoals ze gewend zijn.

Koffiebellen

Wij missen het, meer dan we vooraf hadden kunnen denken zelfs. Het wekelijkse praatje na de dienst met een kop koffie in de hand. Hoe is het met u? Hoe gaat het met jou? En met u? En met jou? Hoe gaat het met………….. iedereen? We weten het gewoon niet, want we missen elkaar. Voor het moment van bezinning, de verdieping, het woord en de troost geborgen in God zijn de podcasts een goed alternatief. Maar voor de ontmoeting met elkaar hebben we nog geen goede manier gevonden. We hopen met het initiatief koffiebellen misschien toch iets van een vervanging daarvoor te hebben. Wil je er meer over weten klik dan hier

Nieuwsbrief

Met enige regelmaat verschijnt er een nieuwsbrief met daarin allerlei informatie vanuit de wijkgemeente.

Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen meld je dan hieronder aan.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Typ uw zoekwoord en druk op Enter