Ela Venbroek exposeert: ‘Engelen in de Bavo’

 In Nieuws

Ela Venbroek exposeert in de Grote of St.-Bavokerk. In de kooromgang zijn van 3 juni t/m 9 september werken van haar te zien met als thema: Engelen in de Bavo.

Ela Venbroek deed de inspiratie voor haar grote en kleine engelen op tijdens haar zoektocht naar de kern van de eenvoud die haar jeugd en opleiding in Polen karakteriseerde. In het gekloofde hout vond zij voor het eerst in haar loopbaan de ware aard van de tijd terug. De jaarringen symboliseren voor haar het machtige maar langzame verglijden van de jaren.Elke engel die zij maakt of liever laat maken door haar ogen heeft een individueel karakter, een eigen naam en vooral een eigen verhaal. Zij laat het ruwe hout voor zichzelf spreken en weet met een enkele toevoeging en een voorzichtige bewerking haar beeldhouwwerk tot leven te wekken.

Ze heeft met haar engelen beelden al vele exposities gehad in de belangrijkste kerken in Nederland waaronder: De Bergkerk in Deventer, De Domkerk in Utrecht, De Jacobijnerkerk in Leeuwarden, De Grote kerk in Dordrecht, De Sint Catarinakerk in Eindhoven, De Grote kerk in Apeldoorn, De Lebuinuskerk in Deventer.

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Grote of St.-Bavokerk, maandag t/m zaterdag van 10:00 – 17:00 uur, en in juli/augustus ook op zondagmiddag 12-16 uur.  U betaalt ma t/m za alleen de entreeprijs van de kerk (€ 2,50).

Website Ela Venbroek