‘Emily, op liefde en dood’…..

 In Nieuws

Zo luidt de titel van het muziektheaterproject in het jubileumjaar van stichting Pablo Neruda uit Heemstede. Dit maal staat de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson centraal.

Emily Dickinson (1830-1886) schreef bijna 1800 gedichten en publiceerde er maar enkele. De thematiek van haar werk is tijdloos: ze schrijft zoals geen ander ooit gedaan heeft over pijn, hartstocht, (on)geloof, verlangen, de dood, de natuur: de menselijke emoties. Haar liefdesgedichten zijn de schrijnendste die ooit geschreven zijn.

Het werk van Emily Dickinson was een onuitputtelijke inspiratiebron voor Cees Thisse, artistiek leider van Pablo Neruda. Voor de productie ‘Emily, op liefde en dood’ selecteerde hij 14 gedichten en zette deze op muziek. Dichteres en Dickinson-kenner Elly de Waard was nauw betrokken bij de voorbereidingen en zal tijdens de voorstelling de verbindende teksten verzorgen. Ook is er aandacht voor het werk van Elly de Waard zelf. Het 50-koppig koor en soliste Yvonne Weijers worden ondersteund door een ensemble van zeven instrumentalisten waarvoor Hans Oosterkamp de arrangementen schreef.

Speeldata: 11 & 18 november, Nieuwe Kerk, Haarlem, 15.00 uur

Voor meer informatie en het reserveren van kaarten kunt u gaan naar: www.neruda.nl