Expositie digitale grafiek – Pieter Berkhout

 In Nieuws

Van 21 oktober tot en met 24 november zal in de kooromgang werk te zien zijn van de Haarlemse kunstenaar Pieter Berkhout.
Pieter Berkhout heeft in de afgelopen jaren als schilder en tekenaar zijn mogelijkheden uitgebreid met camera en computer. In de kerk exposeert hij resultaten van deze nieuwe richting als “digitale grafiek”. Dat wil zeggen dat hij de werken beschouwt als etsen of litho’s, maar dan gemaakt met de computer. Het zijn abstracte werken op groot formaat geprint. Berkhout hoopt dat de symbolen en vormen appelleren aan ons universele gevoel en dat ze oproepen tot contemplatie. Hij stimuleert de kijker om het werk intuïtief te beleven zonder een letterlijke betekenis er in te willen zien. “Op een gegeven moment voel je wat het verbeeldt, maar als iemand het je vraagt, dan weet je het niet”.

Pieter Berkhout heeft zich na zijn studie aan de Rietveldacademie als beeldend kunstenaar aanvankelijk in Amsterdam gevestigd. In 1991 heeft hij in Haarlem de kunstacademie opgericht samen met Fokelien Faber. Momenteel woont en werkt hij in Haarlem.

Plaats: Kooromgang Grote of St.-Bavokerk, ingang Grote Markt.

Tijd: 21 oktober t/m 24 november gedurende openingstijden van de Grote Kerk.