Expositie ‘Ik ben het licht’ en ‘Leave’ – 28 september tot 2 november

 In Nieuws

Van 28 september tot 2 november exposeren drie eigentijdse kunstenaars in de kooromgangen van de Grote of St.-Bavokerk. Het thema dat in beide kunstwerken onder de aandacht wordt gebracht is licht. U bent van maandag t/m zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom om de kunstwerken te bekijken.

 

‘Ik ben het licht’ van Arthur Kempenaar en Peter Stufkens

Het eerste dat God schiep was licht. God is licht. In het universum is alles rond en alle dingen draaien om elkaar. Hele grote dingen die geen licht geven draaien om nog veel grotere dingen die wél licht geven. Omdat er licht is, is er dag. Er is donker en is er licht. Licht is hoop. Licht is energie. Licht is liefde.

Er is wit en er is zwart. Het licht lijkt wit maar bevat alle kleuren. Bestaat er ook zwart licht? Volgens de wetenschap niet. Zwart is het ontbreken van licht. Zwart vuur kan dus niet bestaan. Want vuur geeft licht en kan nooit zwart zijn. Behalve als een kunstenaar laat zien dat het wel kan. In de kunst kan alles bewezen ook Kempenaar en Stufkens. Zelfs zwart vuur.

 

‘Leave’ van Dik Box

Kerkgebouwen zijn bezongen, in beeld gevat en in woord genoemd. Kortom, een gelaagde betekenis die ik heb getracht vorm te geven in een werk dat hangt aan één draad en ‘zweeft’ in de ruimte. Een spanningsveld tussen hangen en vallen, aantrekken of loslaten.

Het werk is gemaakt van dun RVS-draad. Op de ‘knooppunten’ wordt het bij elkaar gehouden door witte wollen draden. Door het werk aan te schijnen met fluorescerend licht verandert de kleur van wit naar paars. De lichtintensiteit vervaagt; het dooft uit en komt weer op in een langzame tijdspanne.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Typ uw zoekwoord en druk op Enter