Groen licht uit solidariteit

 In Nieuws

Op vrijdag 10 december kleurt de toren van de Grote of St.-Bavokerk groen en sluit daarmee aan bij de landelijke actie Groenlicht. Ook dit jaar zijn er mensen, die vluchtelingen aan de grenzen van Europa proberen te helpen, veroordeeld alsof ze mensensmokkelaars zijn. Aan de Poolse grens met Wit-Rusland, branden mensen nu een groen lampje bij hun huis, als teken dat vluchtelingen daar veilig voor hulp of advies terecht kunnen. Maar uit angst dat de Poolse autoriteiten ze daarvoor straffen, durven sommigen dat lampje niet te laten branden.

10 december is het de dag van de Rechten van de Mens. In heel Nederland en ook in Haarlem kleuren zoveel mogelijk huizen en kerken groen. Zo ook de toren van de Grote of St.-Bavokerk. Niet omdat altijd iedereen overal welkom moet zijn, maar wél omdat medemenselijkheid nooit gestraft mag worden. Uit solidariteit en in verbondenheid met alle mensen die het wagen om mensen in nood te helpen. Én in de hoop op een wereld waarin niemand meer hoeft te vluchten.

Wil je meer weten? Zie dan https://haerlemsbodem.nl/groen-licht/ . De Raad van Kerken Haarlem, Protestantse Gemeente Haarlem, Stem in de Stad, Stadsklooster Haarlem ondersteunen gezamenlijk deze landelijke actie. Meedoen? Kijk op www.groenlicht2021.nl en zie hoe Art Rooijakkers van een lege fles diksap een groen lampje probeert te maken.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Typ uw zoekwoord en druk op Enter