In de bavo nog geen ochtenddiensten, wel zomeravondmuziek in juli en september

 In Nieuws

MullerorgelIn verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn er t/m 23 augustus 2020 nog geen ochtenddiensten. Zie voor meer info en podcastvieringen  kerk in tijden van corona.

In juli en september zijn er wel vespers om 19:00 uur ’s avonds. Er is dit jaar een aangepast programma. Muzikaal ligt het accent op instrumentale muziek, met iedere zondag een heel andere bezetting en stijl. Tevens geldt een aanmeldingsplicht, maar de toegang is vrij. Meld je hier aan voor de zomeravondmuziek.

De eerste zondag, 5 juli, werkt de sopraan Annette Boland mee. Samen met violiste Suzanne Groot en Anton Pauw aan het Müller-orgel zingt zij liederen van de Oostenrijkse componist von Herzogenberg (1843-1900). Daarnaast klinkt o.a. het ontroerende Abendlied voor viool en orgel van diens tijdgenoot Joseph Rheinberger.
De week erop, 12 juli, klinkt er weer vioolmuziek, maar dan op barokviool, bespeeld door Daniel Boothe, met werken van Biber en Stradella.
Op 19 juli stond al geprogrammeerd het Castello Consort o.l.v. Matthijs van der Moolen. Dit flexibele ensemble is nu teruggebracht tot de bezetting viool, viola da gamba, harp, blokfluit en trombone. Het consort speelt muziek van de componist waarnaar het genoemd is: Castello, en van tijdgenoten Frescobaldi, Jarzębski en Monteverdi.
De laatste vesper in juli is gewijd aan de door J.S. Bach bewonderde componist Johann Adam Reincken, geboren in
Deventer. De organist Matteo Imbruno speelt van hem het beroemdste werk, de koraalfantasie over het lied ‘An Wasserflüssen
Babylon’. De melodie van dit koraal is bij ons bekend als De lofzang van Zacharias, maar in Duitsland verbonden met de dramatische tekst van Psalm 137, en dat is terug te horen in de muziek.

Kortom, in de maand juli valt er gelukkig weer veel te genieten in de Bavo. Van harte welkom dus! En vergeet niet om je hier aan te melden.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter