Zomeravondmuziek in de Grote of St.-Bavokerk weer van start

 In Nieuws

De serie zomeravondmuziek 2019 in de Grote of St.-Bavokerk gaat weer van start op zondag 2 juni.

De Oude Bavo Cantorij

Al meer dan 30 jaar worden in de Grote of St.-Bavokerk in Haarlem op zondagavond ’spirituele concerten’ uitgevoerd. De avonden bieden kerkmuziek die meestal alleen nog in de concertzalen te horen is. Onder de machtige gewelven van de Grote of St.-Bavokerk, is deze muziek weer terug bij de oorspronkelijke bestemming: de liturgie. De serie Zomeravondmuziek wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Haarlem-Centrum. De vespers en concerten duren circa drie kwartier. Tijdens de vespers is er muziek, schriftlezing en gebed; bij de concerten is er alleen muziek. De toegang is vrij, wel kan men een vrijwillige bijdrage geven.

Ook dit jaar is er weer een programma neergezet met hoge kwaliteit. Zoals een cantatedienst op 9 juni (Pinksteren)  met kamerkoor PA’ Amsterdam, een orthodox Pinksteren (16 juni) met het Hoorns Byzantijns Mannenkoor, meerdere Anglicaanse Evensongs met o.a. op 28 juli The Choir of St Peter’s Church, St Albans uit Engeland, The Gents op 8 september en natuurlijk de “eigen” Oude Bavo Cantorij op  7 juli.

Lees hier het programma  of kijk hieronder.  N.B. wijziging: Op 7 juli brengt de Oude Bavo Cantorij in de vesperdienst werken van o.a. Thompson, Olsson en Bettinelli ten gehore.

folder-zomeravonddiensten-2019_versie_1.0_binnenpagina_cmyk
folder-zomeravonddiensten-2019_versie_1.0_binnenpagina_cmyk