In de kooromgang van de Grote of St.-Bavokerk kunt u regelmatig kunstexposities bekijken. Deze exposities hebben meestal een maatschappelijk of religieus thema. In samenwerking met de Vishal worden af en toe gezamenlijke exposities georganiseerd.

Datum Tijd Info
zaterdag 17 februari 2024 - dinsdag 2 april 2024 00:00 Expositie Bewegen naar het licht | Lucia Epskamp
Grote of St.- Bavokerk (ingang Grote Markt 22)

Expositie Bewegen naar het licht

Lucia Epskamp

“Ik weet nog goed dat ik voor het eerst ging schilderen met mijn handen; ik hoefde niet te denken. Dat was een geweldige start!”

Gedurende de lijdenstijd brengt de expositie van Lucia Epskamp op een heel eigen manier licht in de kerk. We worden door haar werk geleid naar het paasfeest wat nieuw leven brengt. Haar werk is een uitnodiging om te reflecteren op jezelf, de lijdenstijd en het Licht wat het paasfeest brengt.

In haar werk gaat het om het zijn met wat er is en zoekt zij naar overgave en verbinding. Zij gebruikt ‘healing’ om de energie van pijn en lijden om te zetten naar een hogere trilling van liefde en combineert dat met schilderen (kleur): angsten overwinnen, de confrontatie met jezelf aangaan, je innerlijke criticus ontmoeten, kleuren zien, anderen helpen, vrijheid en blijdschap ervaren. Het grote healingdoek wat u kunt zien in de expositie is gemaakt met de intentie van vrede op aarde, liefde en licht voor de mens en alles wat leeft. Het begrip vrijheid staat daarin centraal.

Om tot haar werken te komen gebruikt Lucia de energie van de elementen vuur, water, lucht en aarde. Ook de energie van materiaal als veren, stenen en hout wordt benut.

Mens en aarde bestaan voor ongeveer 70% uit water en zijn daardoor verbonden met elkaar. Piekeren, malen, een ander de schuld geven houden ons vaak in de greep. Mens en natuur vormen een geheel (ook al zijn we momenteel van slag). Water kunnen we als een kracht zien om elkaar te vergeven waardoor het liefdevol zal gaan stromen ìn ons.

We hebben het, zeker in de huidige tijd, nú nodig dat iedereen zich verbindt met het licht en de liefde wat mensen in essentie zijn.

Lucia Epskamp is kunstenares en energetisch therapeute. Haar naam betekent Licht. Zij houdt zich bezig met vragen als ‘waar is dat licht dan?’ en ‘hoe kom ik daar bij?’. ‘Hoe kan ik leven in verwondering in deze magische wereld?’

Lucia heeft haar atelier en praktijk in Haarlem. Zij volgde o.a. de Rietveld Academie, een opleiding voor energetisch therapeute en diverse spirituele trainingen en opleidingen.

 

Mocht u geïnteresseerd zijn in Lucia’s werk:
Kleinere werken op doek zijn te koop in de kerkwinkel
Voor meer informatie of interesse in grotere werken, Meditatie voor vrede, maakproces grote Vrede-vrijheiddoek  zie www.luciaepskamp.nl/expo


17 februari – 2 april 2024 | Kooromgang

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter