In de kooromgang van de Grote of St.-Bavokerk kunt u regelmatig kunstexposities bekijken. Deze exposities hebben meestal een maatschappelijk of religieus thema. In samenwerking met de Vishal worden af en toe gezamenlijke exposities georganiseerd.

Datum Tijd Info
vrijdag 8 september 2023 - dinsdag 24 oktober 2023 Hele dag Expositie Vice Versa II ism Vishal
Grote of St.- Bavokerk (ingang Grote Markt 22)

Expositie Vice Versa II

De Vishal op locatie in de Grote of St.-Bavokerk
met werk van Simone de Groot, Marianne Lammersen, Bart Lunenburg en Peter Stufkens.
Curator: Renée Borgonjen

Na het succes van de eerste editie is het na twee jaar tijd voor Vice Versa II: specifieke toevoegingen van hedendaagse kunst aan het interieur van de Grote of St.-Bavokerk, veelal in (lege) nissen of kapellen. Zowel de kerk als de kunst worden zo – vice versa – vanuit een nieuw gezichtspunt bekeken.

Peter Stufkens presenteert ‘Het grootste vierkant heeft geen hoeken’ in de Hondenslagerskapel.

Bart Lunenburg vult een nis met intarsiawerk dat in dialoog gaat met de houten kast aan de overzijde van de Heilige Geestkapel.

Marianne Lammersen toont het werk ‘Bakstenen’ als uitbreiding van de ruwe steenpartij bij de entree en ‘Vormsel, in de nis schuin tegenover de hagioscoop (zie foto uitnodiging) in de St. Joriskapel.

Simone de Groot toont het silhouet van een beeldengroep in de ruimte achter het koor en banieren in venstergaten bij de trap die vanaf het triforium naar boven voert. Met behulp van verrekijkers kun je inzoomen op de geborduurde vormen die refereren aan sterrenbeelden.

Elke dinsdag van 14.00 – 17.00 is de expositie rechtstreeks vanuit de Vishal toegankelijk
8 september – 24 oktober 2023

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter