DatumTijdInfo
zondag 1 maart 202010:00 - 11:00 ds. W. van Dijk- Heij, eerste zondag 40-dagentijd, m.m.v. de Oude Bavo Cantorij.
Nieuwe Kerk
zondag 22 maart 202010:00 - 11:00 ds. W. van Dijk- Heij, gezamenlijke PGH viering, m.m.v. de Oude Bavo Cantorij.
Ontmoetingskerk Schalkwijk
zaterdag 11 april 202022:00 - 23:00 ds. W. van Dijk- Heij, Paaswake, Avondmaal,gezamenlijke voorgangers, met de Oude Bavo Cantorij o.l.v. Anton Pauw
Grote of St.- Bavokerk (ingang Oude Groenmarkt)
zondag 3 mei 202010:00 - 11:00 pastor D. Vonk- van den Berg, m.m.v. de Oude Bavo Cantorij.
Nieuwe Kerk
zondag 31 mei 202010:00 - 11:00 ds. W. van Dijk- Heij, Pinksteren, Oecumenische dienst, Avondmaal, met de Oude Bavo Cantorij o.l.v. Anton Pauw
Grote of St.- Bavokerk (ingang Oude Groenmarkt)
1 2

Geluidsfragmenten

We hebben nog plaats voor tenoren en bassen!
Heb je interesse bel dan Anton Pauw. Tel: 06 15 378 374

Foto: Gwendelyn Luijk  

Oude Bavo Cantorij

De Oude Bavo Cantorij is het vaste koor van de Protestantse gemeente Haarlem-Centrum. Het treedt gemiddeld 12 keer per jaar op, hoofdzakelijk in de Grote Kerk en de Nieuwe Kerk.

Tot de vaste momenten in het jaar behoren de zaterdag van de vierde Advent, de Kerstnachtdienst, de Paaswake en een vesper in de serie Zomeravondmuziek.

Het repertoire is zeer divers, van eenvoudige kerkmuziek tot meer concertante werken uit de koorliteratuur en staat altijd in dienst van de liturgie.

De repetities zijn op donderdagavond 20-22 uur in de consistorie van de Grote Kerk (Oude Groenmarkt 25). Iedereen met een goede zangstem en enige ervaring met het zingen in een koor is welkom. De procedure is: enkele repetities meezingen, gevolgd door een korte voorzingsessie. Koorleden betalen een jaarlijkse contributie.

Informatie bij:
Anton Pauw (dirigent)
Tel. 06 15 378 374; E-mail
Aly Speelman (voorzitter) E-mail

Dirigent

AntonAnton Pauw, cantor-organist van de Grote Kerk en dirigent van de Oude Bavo Cantorij.

 

“Als kerkmusicus werkzaam in enkele van de mooiste godshuizen van het land, voel ik mij in hoge mate verantwoordelijk voor de kwaliteit van de muziek in de erediensten. Wanneer je ziet met hoeveel toewijding en kunstenaarsschap onze voorouders aan onze kerken gewerkt hebben, is een respectvol gebruik van die ruimtes op zijn plaats.”

 

Zanger

Pieter

Pieter Stam, bas

 

 

“… het is keer op keer een grote vreugde om in deze prachtige gebouwen samen te musiceren en door middel van het gezongen Woord bij te dragen aan de liturgie.

Foto: Gwendelyn Luijk