Podcastvieringen Epifanie, aflevering 1 met Judith van der Wildt

Het feest van kerst, rond de verhalen van de geboorte van Jezus ligt nog maar net achter ons. Dat verhaal vonden we blijkbaar zó belangrijk, dat we onze jaartelling vanaf toen opnieuw hebben laten beginnen. Nu zijn we een nieuw kalenderjaar binnengestapt. De eerste zondagen na kerst worden de zondagen van Epifanie genoemd, dat ’tevoorschijn komen’ betekent. De verhalen die dan gelezen worden, gaan over de eerste publieke optredens van Jezus. Hij wordt zichtbaar voor mensen.
Stadsdominee Tom de Haan gaat drie afleveringen in gesprek met mensen waar hij veel mee samenwerkt als Stadsdominee. In deze aflevering is hij te gast bij Judith van der Wildt, zij is projectleider van Stadsklooster Haarlem. Samen lezen en bespreken ze het verhaal van de Bruiloft in Kana waar Jezus’ bekendste wonder plaatsvindt: Water verandert in wijn.

De muziek die je hoort zijn de opnames die Mishal Zeera maakte van organist en cantor Anton Pauw in de Nieuwe Kerk in Haarlem, samen met leden van de Oude Bavo Cantorij. Jonate Drogers hoor je op dwarsfluit.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Typ uw zoekwoord en druk op Enter