Podcastvieringen Epifanie | aflevering 3 met Anette Sprotte

In de laatste aflevering van de serie van drie podcastvieringen tijdens Epifanie, gaat stadsdominee Tom de Haan in gesprek met zijn nieuwe collega ds. Anette Sprotte. Zij wordt in februari bevestigd aan de Ontmoetingskerk in Haarlem. Samen lezen ze het verhaal waarin Jezus in een synagoge eerst enthousiast wordt ontvangen, maar waar de mensen door zijn woorden zó boos worden dat ze hem in de afgrond willen storten. Het gesprek gaat over ’tevoorschijn’ komen en de risico’s daarvan, over de vraag of wij ook niet liever Jezus de afgrond in zouden duwen, en waarom het belangrijk is dat Jezus zich niet laat toe-eigenen.

De muziek bestaat uit opnames van organist Anton Pauw, leden van de Oude Bavo Cantorij, Jonate Drogers op dwarsfluit en Helen Tillmans op hobo, die Mishal Zeera maakte in de Oude Bavo en de Nieuwe Kerk. Je hoort twee liederen uit de traditie van Taizé: Veni Sancti Spiritus (Kom Heilige Geest) en Nada Te Turbe (Wanhoop niet)


Podcastvieringen Epifanie, aflevering 2 met Joost van den Bogert

In deze korte serie van drie afleveringen gaat ds. Tom de Haan op bezoek bij drie collega’s waar hij veel mee samenwerkt  in Haarlem. Deze keer is dat Joost van den Bogert, pastoraal manager bij Stem in de Stad. Samen praten ze door over de bijbeltekst van deze vierde zondag van Epifanie uit het evangelie van Lucas, waar Jezus in de synagoge uit Jesaja leest.

De muziek die je hoort zijn de opnames die Mishal Zeera maakte van organist en cantor Anton Pauw in de Nieuwe Kerk in Haarlem, samen met leden van de Oude Bavo Cantorij. Op dwarsfluit hoor je Jonate Drogers.


Podcastvieringen Epifanie, aflevering 1 met Judith van der Wildt

Het feest van kerst, rond de verhalen van de geboorte van Jezus ligt nog maar net achter ons. Dat verhaal vonden we blijkbaar zó belangrijk, dat we onze jaartelling vanaf toen opnieuw hebben laten beginnen. Nu zijn we een nieuw kalenderjaar binnengestapt. De eerste zondagen na kerst worden de zondagen van Epifanie genoemd, dat ’tevoorschijn komen’ betekent. De verhalen die dan gelezen worden, gaan over de eerste publieke optredens van Jezus. Hij wordt zichtbaar voor mensen.
Stadsdominee Tom de Haan gaat drie afleveringen in gesprek met mensen waar hij veel mee samenwerkt als Stadsdominee. In deze aflevering is hij te gast bij Judith van der Wildt, zij is projectleider van Stadsklooster Haarlem. Samen lezen en bespreken ze het verhaal van de Bruiloft in Kana waar Jezus’ bekendste wonder plaatsvindt: Water verandert in wijn.

De muziek die je hoort zijn de opnames die Mishal Zeera maakte van organist en cantor Anton Pauw in de Nieuwe Kerk in Haarlem, samen met leden van de Oude Bavo Cantorij. Jonate Drogers hoor je op dwarsfluit.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter