Bavo Podcast Veertigdagentijd #5 | Anette Sprotte in gesprek met Stefan Dijkhuizen

Onlangs werd Stefan Dijkhuizen bevestigd aan de de Protestante Gemeente Haarlem Schalkwijk, voor zijn werk als geestelijk verzorger in het Spaarne Gasthuis. Eerder werkte hij bij de marine als geestelijk verzorger én was hij gemeentepredikant. Ds. Anette Sprotte kende hij al uit de stuurgroep van predikantenbeweging Op Goed Gerucht. Ze gaan in gesprek over het werken in een ziekenhuis, het verhaal van Exodus én over een lied van Jeroen Zijlstra.


Bavo Podcast Veertigdagentijd #4 | Egbert de Lint in gesprek met Wil van Maris

Na een lange loopbaan in het voortgezet onderwijs, werd Wil van Maris na haar pensioen voorzitter van de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Haarlem. Dominee Egbert de Lint gaat met haar in gesprek, over haar drijfveren, woestijnervaringen, het overlijden van haar man Jurjen Beumer, en over de oases die er in de woestijn te vinden zijn.


Bavo Podcast Veertigdagentijd #3 | Egbert de Lint in gesprek met Ineke Smit

Ineke Smit droeg onlangs haar uitvaartonderneming over. Ds. Egbert de Lint van de Oosterkerk gaat met haar in gesprek over de weg die zij zelf heeft afgelegd en voor zich ziet, over wat de veertigdagentijd voor haar betekent, en over welke tekst belangrijk in haar leven is.


Bavo Podcast Veertigdagentijd #2 | Tom de Haan in gesprek met Ronald Saarloos

Ronald Saarloos is docent bij, en oprichter van de school voor Shaolin Kung Fu in Haarlem Noord. Stadsdominee Tom de Haan gaat met hem in gesprek over zijn drijfveren, over wat hij herkent in de thema’s van de veertigdagentijd, en over welke teksten voor hem belangrijk zijn.


Bavo Podcast Veertigdagentijd #1 | Anette Sprotte in gesprek met Kristine Leenman

Ds. Anette Sprotte gaat in gesprek met Kristine Leenman, voorzitter van stichting Culturele Activiteiten Schalkwijk. Het gesprek gaat over haar vader en jeugd in het Rosenstock-Huessy huis, en over wat deze veertigdagentijd voor haar betekent.


Bavo Podcast Epifanie | aflevering 3 met Anette Sprotte

In de laatste aflevering van de serie van drie podcastvieringen tijdens Epifanie, gaat stadsdominee Tom de Haan in gesprek met zijn nieuwe collega ds. Anette Sprotte. Zij wordt in februari bevestigd aan de Ontmoetingskerk in Haarlem. Samen lezen ze het verhaal waarin Jezus in een synagoge eerst enthousiast wordt ontvangen, maar waar de mensen door zijn woorden zó boos worden dat ze hem in de afgrond willen storten. Het gesprek gaat over ’tevoorschijn’ komen en de risico’s daarvan, over de vraag of wij ook niet liever Jezus de afgrond in zouden duwen, en waarom het belangrijk is dat Jezus zich niet laat toe-eigenen.

De muziek bestaat uit opnames van organist Anton Pauw, leden van de Oude Bavo Cantorij, Jonate Drogers op dwarsfluit en Helen Tillmans op hobo, die Mishal Zeera maakte in de Oude Bavo en de Nieuwe Kerk. Je hoort twee liederen uit de traditie van Taizé: Veni Sancti Spiritus (Kom Heilige Geest) en Nada Te Turbe (Wanhoop niet)


Bavo Podcast Epifanie, aflevering 2 met Joost van den Bogert

In deze korte serie van drie afleveringen gaat ds. Tom de Haan op bezoek bij drie collega’s waar hij veel mee samenwerkt  in Haarlem. Deze keer is dat Joost van den Bogert, pastoraal manager bij Stem in de Stad. Samen praten ze door over de bijbeltekst van deze vierde zondag van Epifanie uit het evangelie van Lucas, waar Jezus in de synagoge uit Jesaja leest.

De muziek die je hoort zijn de opnames die Mishal Zeera maakte van organist en cantor Anton Pauw in de Nieuwe Kerk in Haarlem, samen met leden van de Oude Bavo Cantorij. Op dwarsfluit hoor je Jonate Drogers.


Bavo Podcast Epifanie, aflevering 1 met Judith van der Wildt

Het feest van kerst, rond de verhalen van de geboorte van Jezus ligt nog maar net achter ons. Dat verhaal vonden we blijkbaar zó belangrijk, dat we onze jaartelling vanaf toen opnieuw hebben laten beginnen. Nu zijn we een nieuw kalenderjaar binnengestapt. De eerste zondagen na kerst worden de zondagen van Epifanie genoemd, dat ’tevoorschijn komen’ betekent. De verhalen die dan gelezen worden, gaan over de eerste publieke optredens van Jezus. Hij wordt zichtbaar voor mensen.
Stadsdominee Tom de Haan gaat drie afleveringen in gesprek met mensen waar hij veel mee samenwerkt als Stadsdominee. In deze aflevering is hij te gast bij Judith van der Wildt, zij is projectleider van Stadsklooster Haarlem. Samen lezen en bespreken ze het verhaal van de Bruiloft in Kana waar Jezus’ bekendste wonder plaatsvindt: Water verandert in wijn.

De muziek die je hoort zijn de opnames die Mishal Zeera maakte van organist en cantor Anton Pauw in de Nieuwe Kerk in Haarlem, samen met leden van de Oude Bavo Cantorij. Jonate Drogers hoor je op dwarsfluit.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter