Wijkgemeente Haarlem-Centrum

De Grote Kerk van Haarlem is een monumentaal gebouw dat al eeuwen het stadsgezicht van Haarlem bepaalt. Deze kerk is, samen met de Nieuwe Kerk, op zondag en door de week plaats van samenkomst van de wijkgemeente Haarlem-Centrum van de  Protestantse Kerk in Nederland.

We zijn een gewone gemeente van mensen die in of rond het centrum van Haarlem wonen.  Aan de andere kant zijn we door onze locaties een bijzondere wijkgemeente. We ontvangen namelijk in de Grote of St.-Bavokerk en de Nieuwe Kerk veel gasten van heinde en verre. We doen dat graag.

Wij delen hier het verhaal van Gods liefde, in verbondenheid met de geloofstraditie en met een open oog voor de wereld van nu. Wij vinden het belangrijk om de kerk een geestelijk thuis te laten zijn voor onszelf en voor de mensen die bij ons langs komen. Leven in de stad Haarlem betekent niet leven in de anonimiteit. We hopen aan wie eenmaal langs komt een goede herinnering mee te geven. En wie vaker komt hopen we zo te ontvangen, dat hij of zij zich snel thuis voelt.

wij staan vermeld op www.wijdekerk.nl - wijdekerk

Wilt u nader kennismaken met de gemeente? Kijk dan onder even wie is wie.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter