Openingstijden

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is de kerk gesloten voor bezichtiging. 

We vinden het wel belangrijk om juist in deze tijd als kerk ruimte te bieden voor bezinning. Daarom zal vanaf zondag 15 maart 2020 de Grote of St. Bavokerk elke dag haar deuren openen tussen 12:00 uur en 14:00 uur om mensen de mogelijkheid te bieden om een kaarsje te branden of te bidden. De winkel is gesloten.

Maandag t/m zaterdag
10:00 – 17:00 uur

In juli en augustus ook op zondag open van 12-16 uur, vrij toegang.

Prijzen

Volwassenen betalen € 2,50 en kinderen vanaf 12 € 1,25 per persoon. Kinderen onder de 12 in gezinsverband zijn gratis.

Voor groepen en rondleidingen gelden aangepaste prijzen.

Ingang kerk

Grote Markt 22 (noordzijde)
2011 RD Haarlem

Ingang Bavo

U vindt alle adressen, contact en route informatie op onze uitgebreide adressen & route pagina.

ds17

Winkel

In de winkel treft u een grote collectie aan van onder andere souvenirs, kaarten, muziek cd’s, boeken, speelgoed. Leuk om te kopen als aandenken aan uw bezoek aan de Bavo.

Rondleidingen

De rondleidersgroep van de vereniging Vrienden van de Grote Kerk verzorgt rondleidingen door de Grote Kerk, zolderrondleidingen, torenbeklimmingen, excursies naar het Müllerorgel en rondleidingen voor scholieren in de Grote of St.-Bavokerk.

Elke zaterdag is er een reguliere rondleiding door de Grote Kerk om 14.00 uur. Tussen 15 mei en 1 oktober is er een extra rondleiding om 14:30 uur. De kerkrondleiding duurt ongeveer een uur en kost, inclusief toegang, € 6,00. Reserveren niet nodig.

Mariakapel

In de Mariakapel kunt u een kaarsje opsteken, even gaan zitten en op adem komen. Deze gastvrije ruimte in de Sint Bavo kerk is bedoeld voor mensen van alle levensbeschouwelijke achtergronden. De kapel nodigt uit tot een moment van devotie, herdenking en bezinning.