Advent in de Bavo – Broodbankactie

 In Nieuws

Vanaf 3 december kan je in de Grote of St.-Bavokerk drie zaterdagen genieten van een speciaal adventsprogramma en Broodbankactie rondom het thema ‘De Zieken Verzorgen’. Geniet van muzikale optredens met zang, klassieke muziek, Spoken Word en natuurlijk orgelspel van stadsorganist Anton Pauw. Je kunt de wetenschap ontdekken met de Slinger van Foucault, de expositie bezichtigen van kunstenaars uit ateliers in en rondom Haarlem die zelf zorg nodig hebben, of ronddwalen op de gezellige markt. Voor de kleinsten worden op zolder verhalen verteld. Laat je lekker verwennen!

De kerk is op de adventszaterdagen tussen 12:00 en 16.00 uur open, toegang is dan vrij.

 

Broodbankactie

In de Grote of St.Bavo-kerk bevindt zich een uniek monument: de broodbank uit 1475. Vroeger werd onder toezicht van Heilige Geestmeesters na de kerkdienst hier brood uitgedeeld aan de armen. Het geld daarvoor werd verkregen uit schenkingen van rijke parochianen.

Sinds 2005 is de broodbank op Advent-zaterdagen weer in functie. De diaconieën van de Protestantse Gemeente Haarlem en Lutherse Kerk Haarlem verkopen broden, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan instellingen die één van de Werken van Barmhartigheid uitvoert.

Dit jaar is het thema ‘De Zieken Verzorgen’ met specifieke aandacht voor mantelzorgers. In samenwerking met Tandem Mantelzorg komt de opbrengst van de broodbankactie dit jaar geheel ten goede aan mantelzorgers. Helpt u mee?

Wederom maken de bakkers van Bakkerij Van Vessem in eigen tijd – de inmiddels bekende – heerlijke diakenbroden, welke voor 5,- worden verkocht. Elke dag tussen 13.00  en 16.00 worden deze verkocht.

 

Programma

Zie het volledige programma hieronder.

 

De adventsopenstelling wordt georganiseerd door de vrijwilligers van de diaconieën van de Protestantse Gemeente Haarlem-Centrum en Evangelisch-Lutherse Kerk Haarlem, de Oecumenische werkgroep ‘De Grote Kerk door de Week’, en de Vereniging Vrienden van de Grote Kerk. Mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Stichting Jacobs Godshuis, J.C. Ruijgrok stichting, Stichting Codde en Van Beresteyn en Soroptimistclub Haarlem.

ZA 3, 10 en 17 december | 13.00 – 16.00 uur | Grote of St.-Bavokerk

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter