Aswoensdag-viering | WO 14 februari

 In Nieuws

Ook dit jaar is er op Aswoensdag (én Valentijnsdag), woensdag 14 februari, weer een kleine viering in het koor van de Grote of St.-Bavokerk.

Op deze dag begint in het kerkelijk jaar de tijd van de veertig dagen voor Pasen, de vastentijd. Voor sommigen is het als eerste dag ná het feest van Carnaval een dag die begint met een kater. Maar in elk geval is het ook dé dag waarop je als mens even stil kunt staan bij datgene waar we vaak liever niet aan denken: Dat ook óns eigen leven eindig is. Daarom klinken tijdens deze viering ook de woorden: Gedenk, mens, dat je stof bent, en tot stof zult terugkeren.

Als je wilt kun je van de voorgangers een askruisje op je voorhoofd getekend krijgen als symbool dat we getekend zijn door het kruis van Jezus.

Ds. Willemijn van Dijk en stadsdominee Tom de Haan leiden samen deze viering. Stadsorganist Anton Pauw bespeelt het Flentrop orgel.

Woensdag 14 februari | 19.00 – 19.30 uurIn het koor van de Grote of St.-BavokerkEntree via de hoofdingang | Grote Markt 22

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter