Lezing ‘Er is leven na de groei’ – Paul Schenderling | WO 20 september

 In Nieuws

 

We weten het allemaal: het gaat niet goed met het klimaat en met de aarde. Als iedereen zo zou leven als een gemiddelde Nederlander, zou er drieënhalve aarde nodig zijn om in ieders behoeften te voorzien.

Het moet dus anders. Schenderling ziet maar één goede oplossing: we moeten af van het idee van economische groei – ook van ‘groene groei’. In plaats daarvan moeten we drastisch bezuinigen op ons consumptiepatroon. Dat kan gestimuleerd worden door de belasting op arbeid te verschuiven naar belasting op consumptie.

Het resultaat is volgens Schenderling een samenleving waarin de welvaart gehandhaafd blijft en mensen minder stress en meer vrije tijd hebben.

Paul Schenderling is econoom en werkt als adviseur op het gebied van sociale en ecologische vraagstukken. In samenwerking met 15 deskundigen uit 11 politieke partijen schreef hij het boek Er is leven na de groei. Hoe we onze toekomst realistisch veiligstellen.

Bekijk alvast de aflevering van het programma De Verwondering met Annemieke Schrijver, waar Paul 3 april jl te gast was. Of luister de Ongelovelijke Podcast aflevering met Paul en Stefan Paas.

 

woensdag 20 september | 20.00 uur | Nieuwe Kerk | Nieuwe Kerksplein 36
toegang: vrijwillige bijdrage na afloop

 

De werkgroep Vorming en Toerusting van wijkgemeente Centrum  organiseert door het jaar heen verschillende inspirerende avonden. In samenwerking met werkgroep Inspirerende Bronnen met leden van de Ontmoetingskerk en het Apostolisch Genootschap (beiden Schalkwijk) is een mooi programma samengesteld. Voor het najaar van 2023 is gekozen voor het thema Levenskunst. Vanuit verschillende invalshoeken benaderen we het thema. Hoe geef je je leven opnieuw vorm in een nieuw en vreemd land? Wat geeft houvast in je leven als je geconfronteerd wordt met wat je niet in de hand hebt, zoals ziekte en verlies? En is zingen voor jou ook een bron van veerkracht, om de mooie kant van het leven te ervaren? Bekijk hier het gehele programma.

 

2023-09-inspirerende-bronnen-flyer-najaar-2023-def
.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter