Gedenk je Geliefden | ZO 5 november

 In Nieuws

We lopen vaak niet te koop met onze rouw over de geliefden die we zijn verloren aan de dood, maar de herinneringen en het gemis zijn er wél. Jaarlijks is er rond de tijd van ‘Allerzielen’ in de Grote of St.-Bavokerk speciaal de tijd en ruimte om samen te komen, om een kaarsje te branden en de namen van al die mensen, die gemist worden en die ons dierbaar zijn, voor even weer hardop te horen.

Dit jaar is deze gedachteniszondag op zondag 5 november. In de ochtend is er om 10.00 uur een kerkdienst waarin ds. Willemijn van Dijk voor gaat en waarin ook de gedachtenis aan onze dierbaren centraal staat. Vanaf 13.00 uur is de kerk vrij toegankelijk om een kaarsje te branden en de naam van een dierbare overledene in het boek te schrijven.

Om 16.00 uur is er een korte viering met stadsdominee Tom de Haan, waarin de namen uit het boek worden voorgelezen terwijl de klok wordt geluid. Zo klinken al die namen die we vaak in stilte in ons hart meedragen voor even weer hardop, hoorbaar voor iedereen. Deze viering wordt ondersteund met muzikale medewerking van violiste Helena Druwé en de jonge cellist Karel Boits.

Vind je het fijn als een naam wordt voorgelezen, maar ben je niet in de gelegenheid om zelf te komen? Stuur dan een mailtje naar haarlemkerk@gmail.com o.v.v. Gedenk je geliefden.

 

Over Helena Druwé, viool
Helena Druwé woont in Haarlem en speelt regelmatig bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest en Phion (Het Gelders Orkest). In maart 2020 richtte ze het strijkkwintet Penta op dat speelt op historische instrumenten. Helena bespeelt een viool van de Parijse bouwer J.B. Vuillaume uit 1829 en een Pieter Rombouts uit 1710, haar beide ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter