Muzikale Zomeravonden in de Bavo

 In Nieuws

Een unieke programmering van Zomeravondmuziek in de Grote of St.-Bavokerk! Een reeks concerten, vespers en evensongs tijdens de zomermaanden, waarin de muziek centraal staat. Van 28 mei tot en met 30 juli is iedereen elke zondag van harte welkom om deze prachtige muzikale avonden bij te wonen.

Al meer dan 35 jaar zijn onder de machtige gewelven van de Grote of St.-Bavokerk in de zomermaanden vespers, evensongs en concerten te beluisteren. De vesper of evensong is een eeuwenoude vorm van het christelijke avondgebed. De serie Zomeravondmuziek zet deze traditie van oecumenische vieringen voort en maakt het toegankelijk met prachtige muziek.

Programma
Op het programma staan diverse koren, zowel nationaal als internationaal. The Choir of Royal Holloway London komt weer terug, nadat het eerder een geweldige indruk maakte in de Bavo. Ook zijn er optredens van het Roder Jongenskoor, de Oude Bavo Cantorij en Martinus Cantorij. Oude Muziek klinkt op Pinksterzondag door Canto Chiaroscuro. Het professionele ensemble zingt composities uit de Italiaanse Renaissance. Een ander beroepskoor, het vocaal kwintet Voces Atticae, voert werken uit van o.a. William Byrd.

Net als afgelopen jaren is het Koor voor Nieuwe Nederlandse Religieuze Muziek o.l.v. Antoine Oomen te gast. Motto van het concert is ‘Hij is van ver en dichtbij’; het werk is de voltooiing van Oomens toonzetting van alle 150 psalmen in de vertaling van de onlangs overleden dichter Huub Oosterhuis.

Geloof, Hoop en Liefde
Dit jaar worden er ook drie zomeravonden ingevuld in samenwerking met Stadsklooster Haarlem. Drie bekende Nederlanders/Haarlemmers zijn uitgenodigd om elk een avonddienst vorm te geven, zowel inhoudelijk als muzikaal, rondom de thema’s Geloof, Hoop en Liefde. Op 11 juni is Tineke Steenbrink, organist en artistiek leider van het orkest Holland Baroque, te gast en zal spreken over het thema Geloof. Op 25 juni en 9 juli zullen respectievelijk journalist Frénk van der Linden en acteur Jim de Groot te gast zijn. Frénk zal het hebben over het thema Hoop en Jim over het thema Liefde.

 

Elke zomeravond duurt van 19.00 – 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Om deze serie avonden mogelijk te maken wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd. Zomeravondmuziek wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Haarlem-Centrum in samenwerking met Stadsklooster Haarlem.

Kijk voor meer informatie op www.bavo.nl/muziek/zomeravondmuziek.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter