Ode aan de verdwenen diersoorten | WO 4 oktober

 In Nieuws

Courtesy of the John James Audubon Center at Mill Grove, Montgomery County Audubon Collection, and Zebra Publishing

Op 4 oktober om 19.00 uur organiseert de Grote of St.-Bavokerk een bijeenkomst om stil te staan bij de diersoorten die in de 21ste eeuw zijn verdwenen. De namen van de verdwenen diersoorten  worden nog één keer genoemd en de klok zal slaan als een krachtige herinnering aan wat er verloren is gegaan. Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijzondere bijeenkomst, waarbij we stilstaan bij de impact van klimaatverandering en menselijk handelen op de natuur.

“Op dierendag staan we al bijna 100 jaar stil bij de dieren waarmee we het leven op aarde delen,” zeggen initiatiefnemers Jonas Danen en Willemijn van Dijk – Heij, predikant van de Grote of St.-Bavokerk. “Helaas is het duidelijk dat het de afgelopen decennia slecht gaat met de biodiversiteit op aarde. Het klimaat verandert drastisch door menselijk handelen en het aantal diersoorten neemt als gevolg daarvan af. Het is moeilijk om je daartoe te verhouden, want er lijkt een soort kloof te zijn ontstaan tussen de natuur en de mens. Het erkennen van gevoelens van schuld en verdriet helpt ons die kloof te verkleinen. Met deze bijeenkomst zetten we een stap in die richting.”

Met dit eerbetoon op dierendag streeft de Grote of St.-Bavokerk ernaar om een brede gemeenschap van natuurliefhebbers, dierenvrienden en bezorgde stadsgenoten samen te brengen om de urgentie van het behoud en het herstel van onze ecosystemen te onderstrepen. Een  bijeenkomst voor iedereen die zich zorgen maakt over de toekomst van natuur en biodiversiteit.

Woensdag 4 oktober | 19.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur)
Toegang is vrij

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter