Lezing ‘Geld en Goed’ door Alain Verheij | DI 21 februari 2023

 In Nieuws

Alain Verheij verzorgt in 2023 de lezing van de Haarlemse Raad van Kerken, met het thema  ‘Geld en Goed’. Dat is namelijk ook de titel van het boek dat Verheij afgelopen jaar schreef. Verheij(1989) is schrijver, blogger en zelfbenoemd ‘Theoloog des Twitterlands’. Hij studeerde Theologie en Bijbelstudies, is gespecialiseerd in de Hebreeuwse Bijbel en Ugaritische taal en lid van het Theologisch Elftal van Trouw. Na de lezing van Verheij, is er gelegenheid tot gesprek onder leiding van Stadsdominee Tom de Haan.

In zijn boek ‘Geld en go€d’ onderzoekt Alain Verheij hoe mensen met hun geld omgaan, wat geld met ons doet, en hoe we de wereld mooier kunnen maken door anders naar geld te kijken. Als theoloog zoekt hij op een plek die niet iedere moderne lezer verwacht: in eeuwenoude Bijbelverhalen. Die blijken talloze goede inzichten over geld te bevatten. Verheij vertolkt hun eigenwijze gedachten met humor en passie, waarbij ze steeds verrassend actueel blijken. Soepel loodst hij de lezer via Romeinse belastingen en manna langs de toeslagenaffaire en bitcoin. De tijden zijn dan misschien wel veranderd, de mensen zijn dat niet. Nog altijd hebben we een complexe relatie met ons geld – nog altijd verlangen we naar rust, rechtvaardigheid en vrijheid.

De Raad van Kerken nodigt iedereen van harte uit. Met dank aan de Protestantse Gemeente Haarlem, in de Nieuwe Kerk aan het Nieuwe Kerksplein in Haarlem.

DI 21 februari 2023 | 20.00 uur | Inloop 19.30 uur 
Nieuwe Kerk | Nieuwe Kerksplein 36

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter