Haarlems stadsdominee: Tom de Haan

Tom de HaanSinds 2013 heeft de Protestantse gemeente Haarlem ds. Tom de Haan aangesteld als stadsdominee. Een dominee dus, maar dan niet direct voor één van de drie kerkelijke wijken, maar juist gericht op de stad en dus alle Haarlemmers. Naast de kerkdiensten waar hij in voorgaat, lopen er inmiddels een aantal jaarlijks terugkerende projecten.

Samen met het Patronaat: Hart op de Tong in de Nieuwe Kerk. Waar akoestische concerten worden aangevuld met gesprek over de drijfveer van de artiest. Met Joshua Baumgarten van de Irrational Library organiseert hij de ‘Irrational Bijbbellezingen’. Huis van Waarden is een kort en vrij toegankelijk moment van bezinning in de Bavo, bij het sluiten van de markt op zaterdag, samen met de stichting Kerk zonder Grenzen georganiseerd. Tijdens Serious Request in 2014 nodigde hij naast dansers en artiesten, 3fm dj Giel Beelen uit om uit de bijbel te lezen bij de Serious Kerkdienst. En één keer in de twee jaar stellen de Haarlemse kerken zich open tijdens de kerkennacht.

De stadsdominee heeft een column op de website Haerlems Bodem. Wil je een keer met hem afspreken, stuur dan een mailtje. Tom werkt vanuit de oude kosterswoning in de Bavo, aan de Oude Groenmarkt 23. Meer informatie vind je ook op de site www.kerkhaarlem.nl of via Facebook.

Tom de Haan

(Foto is van Tim Kulk) (illustratie is van Linda van Bruggen)

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter