Dagelijks moment voor vreugde en verdriet in Grote of St.-Bavokerk

 In Nieuws

Vanaf 1 september start een dagelijks moment in de Grote of St.-Bavokerk, om midden in de stad even stil te staan bij wat je bezighoudt. Het monumentale koorhek wordt hier speciaal voor geopend. Elke werkdag tussen 12:30 en 13:00 uur is iedere Haarlemmer van harte welkom voor een moment van stilte en bezinning.   

Stilstaan in het midden van de stad
Het is 12.30 uur, de kleine bel luidt en de deuren van het monumentale koorhek worden geopend. Op de tafel branden twee kaarsen en er liggen twee lege boeken met een pen erbij. Eén heeft het opschrift ‘Vreugde’ en het ander ‘Verdriet’. Wie binnenloopt ontvangt een kaarsje en een boekje met uitleg en verdiepende tekst: als uitnodiging om even de tijd te nemen voor je eigen hoop en vreugde, je wanhoop en je verdriet.

Ieder mag het op zijn of haar eigen manier invullen. In stilte zitten, de tekst lezen, het kaarsje branden of iets schrijven in één of beide boeken. Ook alleen er even zijn is prima. Elke maandag om 12.45 uur is er een korte viering waarbij het orgel speelt en de woorden die mensen de week ervoor in de boeken hebben opgeschreven verwoordt worden in een gebed.

Voor alle Haarlemmers
In het voorjaar was er een succesvolle proefperiode, waarbij het voor de meeste bezoekers een bijzondere verrassing bleek te zijn. ‘Een moment voor je ziel, waar vind je dat nog?’  Nu wordt het een vast moment voor alle Haarlemmers en toeristen.

Tijdens ´Een Moment´ staat het hart of de ziel van wie de kerk bezoekt centraal. De kerk wil zo vorm geven aan de roeping die ze voelt voor de stad. Elke werkdag een moment voor je eigen verdriet en vreugde. Vrij om te bezoeken, zo weinig of vaak als je wenst.

Toegang
Meld bij de kassa dat je komt voor ‘Een Moment’ en je hoeft geen entree te betalen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter