Expositie DICX Kruisweg in de Bavo

 In Nieuws

GA OP GELOOFSREIS MET DICX KRUISWEG 

De unieke serie schilderijen van kunstenaars Michelle van Asperen, Dick Evers en Jacques Spee zijn te bezichtigen in de Bavo! De expositie omvat 15 hoogwaardige afdrukken (glicées) van 100 x 100 cm die op indrukwekkende wijze de laatste dagen van het leven van Jezus weergeven. Bezoekers kunnen langs deze schilderijen lopen en de verhalen die ze vertellen in zich opnemen. 

DICX kruiswegstaties worden tentoongesteld in gebedshuizen, galeries en musea. En dus nu tijdens de veertigdagentijd en Pasen te bezichtigen in de omgang van de Grote of St.-Bavokerk! Kijk voor meer informatie over deze expositie op www.dickevers.com/dicx/wayofthecross.

Jeaninne Verhagen ging tijdens de opbouw in gesprek met de kunstenaars . Lees hier haar artikel, gepubliceerd in het Haarlems Dagblad van 23 februari 2023.

Dick Evers bestudeert al jaren het lijdensverhaal, de persoon van Jezus Christus en de kruisweg. Daarvoor verblijft hij meerdere keren per jaar in een klooster, met name in Monastère de Chevetogne (België) en Abdij Sint-Benedictusberg in Vaals (Nederland). Dit resulteerde uiteindelijk in een eigentijdse versie van de kruisweg, bestaande uit 15 schilderijen van 150 x 150 cm. Dick Evers schilderde de kruisweg samen met Michelle van Asperen en Jacques Spee in de historische kapel van Oud St Gregor in het Noord-Limburgse kloosterdorp Steyl.

Momenteel is de DICX Kruisweg voor iedereen beschikbaar in verschillende formaten. Glicées, kunstdrukken, van de kruisweg zijn op internet te koop via www.artwebshop.eu.

 

WO 22 februari – DI 11 april 2023 | Grote of St.-Bavokerk

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter