Gedenk je geliefden | ZO 30 oktober 2022

 In Nieuws

We lopen vaak niet te koop met onze rouw over de geliefden die we zijn verloren aan de dood, maar het is er wél. Rond de tijd van ‘Allerzielen’ is er tijd en ruimte om samen te komen, een kaarsje te branden en de namen van al die mensen, die gemist worden en die ons dierbaar zijn, voor even weer hardop te horen.

Op zondag 30 oktober is de jaarlijkse viering Gedenk je geliefden in de Grote of St.-Bavokerk. Vanaf 13.00 uur is de kerk vrij toegankelijk voor iedereen, om een kaarsje aan te steken voor je geliefden. Er ligt dan ook een boek waarin je hun namen kunt opschrijven. Om 16.00 is een korte viering met stadsdominee Tom de Haan, waarin de namen uit het boek worden opgelezen.  Zo klinken de namen voor even weer hardop, hoorbaar voor iedereen. Namen die zoveel van ons vaak sinds het overlijden onuitgesproken bij ons dragen. Meestergitarist Sander van Willigenburg draagt muzikaal bij aan deze bijzondere viering.

Vanaf maandag 24 oktober staat ook ‘Een Moment’ in het teken van gedenken. Met een prachtige tekst van theoloog Dietrich Bonhoeffer word je meegenomen naar gevoelens van vreugde en verdriet rondom afscheid nemen. Elke werkdag van 12.30 – 13.00 ben je van harte welkom in het monumentale hoogkoor om hierbij stil te staan.

Vind je het fijn als een naam wordt voorgelezen in de afsluitende gedachtenisviering? Schrijf deze op 30 oktober in het boek in de kerk, of  stuur een mailtje aan haarlemkerk@gmail.com  o.v.v. Gedenk je geliefden.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter