Lezing Jeruzalem: Heilige stad?! | WO 22 maart 2023

 In Nieuws

Pelgrimeren blijkt een constant en veranderlijk fenomeen. Zeker de reizen naar het Heilige en/of Bijbelse land roepen de nodige vragen op. Gied ten Berge publiceerde het boek ‘Kom en zie! Nieuwe pelgrims in het Heilige land’ over een geëngageerde vorm van christelijke pelgrimage naar Israël en Palestina. Hij plaatst het thema pelgrimage in de tijd en de theologie.

Gied ten Berge, geboren en opgegroeid in Haarlem, is socioloog, theoloog, publicist en vredesactivist. Hij heeft gewerkt voor het Interkerkelijk Vredesberaad (IKV) en Pax Christi Nederland. Hij heeft over talrijke onderwerpen gepubliceerd. Zijn proefschrift, het Palestijnse ‘Kom en zie’ initiatief in cultuurwetenschappelijk en historisch-theologisch perspectief, is die avond te koop voor € 15.

Julia Tebbe participeert in het oecumenisch begeleidingsprogramma (EAPPI) in Palestina en Israël namens de vredesorganisatie PAX. Samen met andere internationale waarnemers monitort zij het leven van Palestijnen en Israëliërs in Oost-Jeruzalem. Zij zal vertellen over haar ervaringen in deze ‘heilige’ stad waar zoveel spanning en verdeeldheid heerst.

Een avond georganiseerd door werkgroep Inspirerende Bronnen van de Protestantse Gemeente Haarlem en het Haarlem – Apostolisch Genootschap in Haarlem Schalkwijk in een reeks van bijeenkomsten rondom het thema Pelgrimeren. Kijk voor het hele programma op https://www.pknschalkwijk.nl/activiteiten/

WO 22 maart 2023 | 20.00 uur
Ontmoetingskerk | Frankrijklaan 4 – Haarlem Schalkwijk
Toegang vrij (na afloop collecte bij de uitgang)

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter