Opbrengst Broodbankactie 2023 bekend

 In Nieuws

De jaarlijkse Broodbankactie tijdens de adventsweken in de Grote of St.-Bavokerk heeft een prachtig bedrag van € 10.000 opgebracht. Woensdag 13 maart 2024 werd dit bedrag bij de monumentale broodbank in de Grote of St.-Bavokerk feestelijk overhandigd aan Mohamed Mounji van stichting Samen Haarlem. Het gehele bedrag komt ten goede aan kinderen in Haarlem die opgroeien in armoede.

Gemiddeld één op de elf kinderen groeit op in armoede. In Nederland gaat het om ongeveer 220.000 kinderen die opgroeien in een huishouden met een laag inkomen. Armoede is niet alleen weinig geld hebben maar ook minder kansen om je te ontwikkelen en om erbij te horen. Materiële achterstanden kunnen ook bijdragen aan een slechtere concentratie op school, stress, leerachterstanden en sociale uitsluiting. Gelukkig zijn er wel organisaties zoals stichting Samen Haarlem, die op laagdrempelige manier ondersteuning bieden aan Haarlemse kinderen en hun gezinnen.

Mohamed: ‘Met deze geweldige opbrengst kunnen we net even wat extra’s doen voor de kinderen tijdens al onze activiteiten! Hierbij werken wij samen met Buurts en andere sociale organisaties om deze doelgroep zo goed mogelijk te bereiken. Wij bieden huiswerkbegeleiding, lees- en taalclub, kinder-kookclub, kunstclub, sport en spelactiviteiten en promoten een gezonde levensstijl door het aanbieden van buurtmaaltijden en themabijeenkomsten. Alles onder het motto Ontmoeten, Verbinden en Meedoen!’

Elk jaar organiseren de diaconieën van de Protestantse Gemeente Haarlem en de Lutherse Kerk Haarlem tijdens de adventsweken de Broodbankactie, waarbij speciale broden van Bakkerij van Vessem worden verkocht voor het goed doel. Dit jaar was het thema ‘Kinderarmoede in Haarlem’, welke meerdere werken van barmhartigheid raakt.

Met de hulp van vele vrijwilligers van de diaconieën, Vrienden van de Bavo en de Grote Kerk door de Week is deze actie een succes geworden. Met dank aan de financiële steun van de J.C. Ruigrok Stichting en het Sint Jacobs Godshuis.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter