Samen aan tafel in de Bavo op Witte Donderdag

 In Nieuws

Donderdag 28 maart 2024 | 17.30 – 19.00 uur | Grote of St.-Bavokerk


De Paasdagen staan niet op zichzelf. Het is in de christelijke traditie een serie van vieringen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn; het laatste avondmaal (Witte Donderdag), de lijdensweg en kruisiging (Goede Vrijdag) en de opstanding (Paaswake). In de Grote of St.-Bavokerk wordt deze serie bijzondere vieringen gedeeld met de stad. Hierbij ben je uitgenodigd om het verhaal rondom Pasen mee te beleven en te vieren.

Op Witte Donderdag wordt in de traditie het verhaal van het laatste avondmaal van Jezus gelezen. Dat was geen sombere maaltijd, maar een Joods feestmaal van bevrijding. Het was tijdens die maaltijd dat hij mensen opriep om met elkaar te delen.

Witte Donderdagmaaltijd in 2023 met muzikale bijdrage van Niki Jacobs en Ivo Dinkelaar (Foto | Jaap Kroon Fotografie)

Samen aan tafel

Daarom zijn de tafels gedekt voor een feestelijke maaltijd in het Koor van de Grote of St.-Bavokerk. Iedereen neemt zelf ook iets feestelijks mee om dat samen aan tafel te delen. Vrijwilligers zorgen voor soep, brood en drinken.

Tijdens de maaltijd nemen stadsdominee Tom de Haan en predikant Willemijn van Dijk je mee in het Bijbelverhaal over Jezus’ laatste maaltijd met zijn vrienden. Dit jaar is er een bijzondere muzikale samenwerking met Elisha Amonoo-Neizer die een samenzangmoment verzorgt met gospel en soulmuziek.

 

Kom jij ook samen het leven vieren?

Inloop is vanaf 17.30 uur, om 18.00 uur gaan we aan tafel. Ook kinderen zijn van harte welkom!

Aanmelden is niet verplicht, maar fijn om te weten of je van plan bent te komen. Stuur een mailtje naar stadsdominee@pghaarlem.nl o.v.v. ‘Witte Donderdagmaaltijd’.

Lijkt het jou leuk om mee te helpen in de voorbereiding van deze Witte Donderdag maaltijd? Laat het stadsdominee Tom de Haan weten (stadsdominee@pghaarlem.nl).

Let op: Het is nog koud in de onverwarmde kerk!

 

Workshops Gospel zingen in de Bavo

In samenwerking met Stadsklooster Haarlem verzorgt Elisha in aanloop naar de Witte Donderdagmaaltijd vier workshops Gospel zingen in de Bavo. Wil jij meegenomen worden in de stroom van energie die het zingen van gospel je geeft? Meld je dan snel aan via Stadsklooster Haarlem. Dat kan voor elke losse workshop of de gehele serie.
ZO 3, 10, 17 en 24 maart | 20.00 – 22.00 uur | Grote of St.-Bavokerk

 

Over Elisha Amonoo-Neizer
Van de kerk naar de grootste podia van Nederland. De Amsterdamse Elisha Amonoo-Neizer deinst nergens voor terug. Als zesjarig jongetje besloot hij zijn eerste noten te spelen en zette sindsdien zijn zinnen op een carrière in de muziek. Tegenwoordig is hij toetsenist, organist, bandleider, vocalist, producer, composer en official hammond organist. En hij maakt vocale arrangementen voor verschillende bekende artiesten. In Nederland haalde hij al twee keer goud binnen voor tracks met Boef, Emma Heesters en Ronnie Flex. Hij werkte ook samen met Nana Fofie, Wolter Kroes, André Hazes jr., Frenna, Alain Clark en Rolf Sanchez. Ook in het buitenland treedt hij regelmatig op en werkte hij samen met Khirye – bandleider van wereldster Khalid én Damien Sneed, de organist van Aretha Franklin.

 

Een echte muzikale duizendpoot, dus. Kijk voor meer informatie op: https://www.eanmusic.nl/

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter