Zomeravondmuziek in de Bavo

 In Nieuws

Muziekliefhebbers kunnen deze zomer hun hart ophalen in de Grote of St.-Bavokerk.
De komende weken zijn er op zondagavond vespers en concerten, waarbij de Bavo gevuld zal worden met prachtige koormuziek uit verschillende kerkelijke tradities.

Het eerste concert is op zondag 16 juni met het Hoorns Byzantijns Mannenkoor. Onder leiding van dirigent Grigori Sarolea brengt het een programma met Slavische kerkmuziek. De kerk zal voor deze gelegenheid opgeluisterd worden met iconen.

De zondag erop, 23 juni, staat in het teken van Anglicaanse kerkmuziek in een Evensong gezongen door het Koor van de Engelse kerk Haarlem en The Anglican Singers Amsterdam o.l.v. Martin van Bleek.

Geen koormuziek maar wel verstilling is er in de vesper op 30 juni, met een optreden van cellist Joris van Haaften. Hij voert o.a. J.S. Bachs eerste Suite voor cello solo uit.

Groots en meeslepend is de koormuziek die klinkt in de vesper op 7 juli, in een coproductie van de Oude Bavo Cantorij, het Hillegoms Vocaal Ensemble en het NASKA trombone trio. Op het programma staan werken van Anton Bruckner, die 200 jaar geleden in Oostenrijk werd geboren.

Dirigent is Marcel den Dulk, met Anton Pauw aan het Müller-orgel.

Op 14 juli is voor de tweede maal in de Bavo te gast het Cambridge Vocal Consort, exponent van de wereldberoemde Engels koortraditie. Het brengt een afwisselend programma van a capella koorwerken uit zes eeuwen van o.a. Morley, Byrd, Purcell, Rheinberger, Britten, Tucapsky en ​​​​​​Gjeilo. Dirigent en mede-zanger is Colin Fludgate.

Voor de laatste in de reeks zondagavonden, 21 juli, is dirigent/tenor Guido Groenland in de archieven gedoken. In een uniek concertprogramma ‘Salva nos!’ brengt hij met het professionele ensemble 4rivium (spreek uit: Quadrivium) een oud Haarlems missaal tot leven.

Alle avonden beginnen om 19.00 uur en duren ca. 50 minuten. De toegang is vrij, na afloop kan je een vrijwillige bijdrage doen, zowel contant als via QR-code (iDeal). Tijdens de vespers en evensong is er naast muziek ook schriftlezing en gebed. In de als concert aangekondigde avonden is er alleen muziek.

Zondag 16 juni t/m 21 juli | 19.00 uur | Grote of St.-Bavokerk
Inloop vanaf 18.30 uur via ingang aan de Grote Markt 22

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter