Vier kerst met de Protestantse Gemeente Haarlem

 In Nieuws

Na twee jaar op afstand kerst te moeten vieren, mogen we het dit jaar weer in elkaars nabijheid doen. Vier jij het kerstverhaal met ons mee? In elke wijkgemeente zijn er verschillende activiteiten in en rondom de mooie kerkgebouwen.

Onder deze poster vind je aanvullende informatie per viering.

2022-kerst-poster-in-de-protestantse-gemeente-haarlem-def-interactief

 

Grote of St.-Bavokerk – Ingang Oude Groenmarkt

ZA 24 december | 23.00 – 00.00 uur | Inloop vanaf 22.30 uur
Hóe breekt het licht dan door in het duister? Hóe kan de hemel dan soms de aarde raken? Daarover gaat het in de kerstnachtviering in de Oude Bavo, waar het kerstverhaal uit de Bijbel gelezen en gezongen wordt.

De dienst begint in het donker. En vanuit één vlammetje, wordt het kaarslicht met iedereen gedeeld . Stadsorganist Anton Pauw bespeelt het Müller orgel, en de Oude Bavo Cantorij staat onder leiding van Michelle Mallinger. Stadsdominee Tom de Haan is de voorganger.

Vergeet niet om warme kleren of een dekentje mee te nemen want de kerk is ijskoud. Maar neem vooral ook jezélf mee, want kerst gaat juist over het licht en donker in jouw eigen leven.

Iedereen is van harte welkom. Er zijn 1000 plaatsen beschikbaar ín de kerk, en op de Grote Markt is de dienst ook live te volgen, of via de livestream of op Haarlem105. Aansluitend start op de Grote Markt de traditionele kerstsamenzang. Reserveren voor de kerk is niet mogelijk.

Nieuwe Kerk – Nieuwe Kerksplein 36

ZO 25 december | 10.00 – 11.00 uur | Online www.kerkdienstgemist.nl
Kerstviering van wijkgemeente Centrum met kinderkerstspel en orgelspel van Anton Pauw. Ds. Willemijn van Dijk gaat voor.

Ontmoetingskerk – Frankrijklaan 4 – Schalkwijk

ZA 24 december | 16.00 – 18.00 uur
Dit jaar beginnen we kerstavond op 24 december om 16: 00 uur! Bij droog weer starten we buiten van start met het zingen van bekende kerstliederen onder leiding van het Haarlems Symfonisch Blaasorkest. Gevolgd door een kerstspel. Daarna zetten we het feest van de geboorte van Jezus voort in de kerkzaal waar organist Teun Zondag zijn muzikale medewerking verleent. Na de viering ben je van harte uitgenodigd voor een stamppotmaaltijd!

ZO 25 december | 10.00 – 11.00 uur | Online www.kerkomroep.nl
Kerstviering van wijkgemeente Schalkwijk m.m.v Ontmoetingskoor en organist Jan Nobel. Ds. Anette Sprotte gaat voor.

Oosterkerk – Zomerkade 165

VR 23 december | 12.00 – 14.00 uur
Kerstverhalenlunch, met kerstliederen, een kerstverhaal en een lunch. Iedereen is van harte welkom, zowel jong als oud.
Vooraf aanmelden bij de kosteres Zannie Wiersma (06-20271024).

ZA 24 december | 19.00 – 20.00 uur
Traditionele lichtjestocht door de Amsterdamse buurt.
Voor alle leeftijden, vertrek vanaf de Oosterkerk, verzamelen vanaf 18.45 uur.

ZA 24 december | 20.00 – 20.30 uur
Kerstsamenzang in de tuin van de kerk o.l.v. Brassband. Voor alle leeftijden. Na afloop Glühwein, warme chocolademelk en kerstbrood.
De kerkzaal is daarna open om een kaarsje te branden, om nog even verder te luisteren naar kerstmuziek en om een gebed of wens op te hangen in de kerstboom.

ZO 25 december | 20.00 – 20.30 uur | Online www.kerkdienstgemist.nl
Kerstviering van wijkgemeente Oost met het thema ‘Vrede?’ m.m.v. Brassband o.l.v. Hedzer van der Giezen. Ds. Egbert Lint gaat voor.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Typ uw zoekwoord en druk op Enter